Į plėšikų spąstus pateko ”Pieno žvaigždžių” ekspeditorius


2005-07-13
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Į plėšikų spąstus pateko ”Pieno žvaigždžių” ekspeditorius

Nestandartinio, anot pareigūnų, mąstymo nusikaltėliai patobulino populiarios komedijos scenarijų

Pirmadienio paryčiais neeilinėmis aplinkybėmis pakaunėje apiplėštas UAB “Pieno žvaigždės” Kauno filialo automobilis “ZIL 5301”, kuriuo šios bendrovės vairuotojas-ekspeditorius įprastiniu maršrutu vežė produkciją į Kėdainių parduotuves. Iš pradžių automobilį-šaldytuvą vairavęs penkiasdešimt ketverių V.M. turėjo pasijusti beveik vieno herojaus iš populiarios sovietinės komedijos kailyje: vos pasukus iš greitkelio į kelią Cinkiškės-Kėdainiai, jo viduryje ištiesę rankas susikabinę stovėjo du vyrukai. Bandant juos apvažiuoti, keistuoliai neleido, beveik šokio žingsneliu ir toliau blokuodami kelią.

Bendrininkas buvo dar įžūlesnis

V.M. teigia buvęs priverstas sustoti iki “pokštininkų” likus apie dešimt metrų. Tada ir išgirdęs, jog su trenksmu atsidaro šaldytuvo durys.

Iššokus laukan pažiūrėti, kas gi čia darosi, išlaužtame šaldytuve jau šeimininkavo užblokavusiųjų kelią bendras. Vairuotojui pabandžius su juo susigrumti, pagalbon atėjo vienas iš blokuotojų. Tik tada paaiškėjo tikrasis pastarojo “humoro” skonis: iš pradžių vairuotoją bandyta smaugti, vėliau, jam šiaip taip ištrūkus, smogta į ranką montiruote.

Nelygi dvikova baigėsi tuo, kad užpuolikai pagrobė tris dėžes su pieno produktais. Beje, ne pirmas pasitaikiusias, bet susikrovė į jas įvairių pieno produktų (pieno pakuočių, fermentinio sūrio, sviesto, glaistytų sūrelių) pasirinktinai.

Stvėrę kiekvienas po dėžę, jie jau spruko iš nusikaltimo vietos, tačiau tame pačiame kelyje pasirodė vienos Tauragės bendrovės, gaminančios mėsos produktus, sunkvežimis. Apiplėštas pieno produktų išvežiotojas puolė kolegą stabdyti. Sprunkančiųjų iš nusikaltimo vietos reakcija buvo vienareikšmė: pasidėję šalikelėje grobį, jie grėsmingai ėmė artintis ekspeditorių pusėn. Šie vos spėjo sušokti į mašinas.

Galėjo baigtis blogiau

Tačiau vienas iš nusikaltėlių spėjo užšokti ant V.M. kabinos laiptelio. Po smūgio jo turėtomis replėmis-peiliu į vairuotojo durų stiklą šis pabiro duženomis.

Pasak V.M., tai buvęs antras kartas tą rytą, kai jis iš arti matė tą baisųjį vieno iš plėšikų įrankį, kuriuo įveikta šaldytuvo plomba. Savo bendradarbiams jis pasakojo, kad prieš tai šio įtaiso geležtė buvo įremta jam į pilvą. Kaip “Kauno dienai” pasakojo V.M. bendradarbiai, laimė, kad jis tą rytą vilkėjo firminiu bendrovės švarku. Jis ir paslėpė nuo užpuolikų akių prie kelnių diržo kabėjusį mobilųjį telefoną. Juo ištrūkus iš plėšikų nagų apie penktą ryto ir pranešta apie šį įvykį policijai. Manoma, kad užpuolikai į nusikaltimo vietą atvyko mikroautobusu, kurį buvo pasistatę netoliese esančioje degalinėje. Ar užfiksuotas šios transporto priemonės valstybinis numeris, pareigūnai laiko tyrimo paslaptimi, tačiau vakar rytą neslėpė, kad nusikaltimas turėtų būti greitai atskleistas. Pasak apiplėšto ekspeditoriaus, kuriam pritaria ir kolega tauragiškis bei pastarojo keleivis, vienas iš užpuolikų buvo rytietiškos išvaizdos ir kalbėjo rusiškai be akcento. Jo bendrai tarpusavyje šnekėjo lietuviškai.

Realiausi įtariamieji - narkomanai

Vakar V.M. darbe nepasirodė: jam duotas siuntimas pas teismo medicinos ekspertus sužalojimo pobūdžiui nustatyti. Dienraščio kalbinti jo kolegos buvo įsitikinę, jog pasinaudota tuo, kad šiuo maršrutu V.M. važiuodavo kas rytą tuo pačiu laiku. Ir šį pirmadienį jis, kaip įprasta, ketvirtą ryto išvažiavo iš bendrovės su produkcija.

“Galėjo baigtis ir blogiau”, - neslėpė savo nerimo V.M. kolegos, prisipažindami, kad to laiko, kai vėl smarkiai pradės ilgėti naktys, lauksiantys su baime. Šis įvykis jiems priminė ankstesnę, metų dvejų senumo istoriją, kai buvo apiplėštas kitas jų kolega, anksti rytą vežęs produkciją į Elektrėnus. Šis nusikaltimas, pašnekovų teigimu, taip ir liko neatskleistas.

Kauno rajono teisėsaugininkai, ieškantys naujo išpuolio prieš “Pieno žvaigždžių” vairuotoją-ekspeditorių autorių, taip pat neslepia, kad pirmą kartą susidūrė su tokiais nestandartiniais nusikaltėliais. “Rimti plėšikai taip nesielgia, greičiausiai čia kokių nors narkomanų darbas”, - toks buvo jų komentaras.